10 derechos de los discapacitados

10 rechten van de gehandicapten die u moet weten

Dec 25, 2023Álvaro Poveda

De Rechten van mensen met een handicap Ze zijn van fundamenteel belang om hun gelijke kansen, volledige deelname aan de samenleving en respect voor hun waardigheid te garanderen. Vervolgens worden 10 rechten van mensen met een handicap vermeld:

1. Recht op gelijkheid: Mensen met een handicap hebben het recht om in alle aspecten van het leven met gelijkheid te worden behandeld, zonder discriminatie als gevolg van handicap.

2. Recht op niet -discriminatie: Niemand mag worden gediscrimineerd door hun handicap en er mogen maatregelen worden genomen om alle vormen van discriminatie op basis van handicap te elimineren.

3. Recht op het onafhankelijke leven: Mensen met een handicap hebben het recht om onafhankelijk in de gemeenschap te wonen en niet gedwongen te worden om in instellingen te wonen als ze dat niet willen.

4. Recht op toegankelijkheid: Het moet worden gegarandeerd dat mensen met een handicap toegang hebben tot omgevingen, producten, diensten en technologieën van informatie en communicatie op een gelijke en obstakelweg.

5. Recht op deelname aan besluitvorming: Mensen met een handicap hebben het recht om deel te nemen aan alle kwesties die van invloed zijn op hen, en maatregelen moeten worden genomen om te zorgen voor hun volledige en effectieve deelname aan besluitvorming.

6. Recht op inclusief onderwijs: Het moet worden gegarandeerd dat mensen met een handicap toegang hebben tot kwaliteitsonderwijs in inclusieve omgevingen die hun volledige ontwikkeling bevorderen.

7. Recht op werkgelegenheid en fatsoenlijk werk: Mensen met een handicap hebben het recht om op gelijke voorwaarden te werken en niet te worden gediscrimineerd op de werkplek.

8. Recht op de gezondheid: Toegang tot hoogwaardige gezondheidsdiensten voor mensen met een handicap moet worden gegarandeerd, evenals de gespecialiseerde zorg die ze nodig hebben.

9. Recht op gendergelijkheid: Vrouwen en meisjes met een handicap hebben het recht op gelijkheid van gender en krijgen bescherming tegen geweld en geslachtsdiscriminatie.

10. Recht op leven en persoonlijke integriteit: Alle mensen met een handicap hebben het recht op leven en niet onderworpen worden aan marteling, wrede, onmenselijke of vernederende behandeling.

Deze zijn 10 rechten van fundamentele gehandicapten, maar het is belangrijk om te onthouden dat er andere internationale voorschriften en conventies zijn die ook hun rechten beschermen en dat landen specifieke wetten kunnen hebben om deze rechten op nationaal niveau te garanderen.

De Gerialife -producten Het helpt de integratie van gehandicapten in het dagelijks leven dankzij het helpen van deze mensen om een ​​beetje onafhankelijker te zijn.

10 rechten van gehandicapten

Hoe deze 10 rechten van gehandicapten helpen, worden vervuld?

Help de rechten van mensen met een handicap bijeen Het impliceert een collectieve inspanning die de samenleving als geheel bestrijkt, evenals overheden en organisaties. Hier zijn enkele manieren waarop u kunt bijdragen dat deze rechten effectief worden:

1. Onderwijs en bewustzijn: Bevordert bewustzijn en begrip van kwesties met betrekking tot handicap in uw gemeenschap. Organiseer gesprekken, workshops of evenementen om mensen te sensibiliseren over de uitdagingen waarmee mensen met een handicap worden geconfronteerd en het belang van het respecteren van hun rechten.

2. Ondersteuning voor organisaties: Werk samen met lokale of internationale organisaties die werken ter verdediging van de rechten van personen met een handicap. U kunt uw tijd als vrijwilliger aanbieden, donaties doen of deelnemen aan fondsenwervingscampagnes.

3. Actieve deelname: Betreffende het bevorderen van beleid en wetten die de rechten van personen met een handicap beschermen. U kunt lid worden van defensiegroepen, deelnemen aan handtekeningverzoek, schrijven naar uw politieke vertegenwoordigers en openbare vergaderingen bijwonen om uw steun voor deze kwesties te uiten.

4. Toegankelijkheidspromotie: Bevorder de toegankelijkheid in uw gemeenschap. Dit omvat het waarborgen dat openbare plaatsen toegankelijk zijn, dat websites en applicaties bruikbaar zijn door mensen met een handicap en dat toegankelijke transport- en communicatiediensten worden geboden.

5. Inclusief werk: Als u een werkgever of ondernemer bent, overweeg dan het inhuren van mensen met een handicap en zorg ervoor dat ze de nodige aanpassingen krijgen zodat zij hun functies effectief kunnen uitvoeren.

6. Vecht tegen discriminatie: Tolereer op geen enkele manier discriminatie van handicaps. Kennis elke daad van discriminatie aan de hand die getuigen of dat u kennis hebt en de slachtoffers steunt.

7. Promotie van onafhankelijk leven: Voorstanders van het onafhankelijke leven van mensen met een handicap en ondersteunen initiatieven die deinstitutionalisering en ondersteuning voor autonomie bevorderen.

8. Actie op sociale netwerken: Gebruik sociale netwerken om informatie te verspreiden over de rechten van mensen met een handicap, inspirerende verhalen delen en inclusie bevorderen.

9. Training en training: Deelnemen aan training en trainingsprogramma's over handicaps en mensenrechten. Hoe meer geïnformeerd u bent, hoe beter u deze rechten kunt bepleiten.

10. Geïnformeerde stemming: Zorg ervoor dat je stemt in verkiezingen en steunt kandidaten en politieke partijen die inclusief beleid en de promotie van de rechten van mensen met een handicap ondersteunen.

Uiteindelijk is de promotie en bescherming van de rechten van personen met een handicap een gedeelde verantwoordelijkheid voor de samenleving als geheel. Door samen te werken, kunnen we een meer inclusieve en respectvolle wereld van de diversiteit van menselijke vaardigheden creëren.
Nu weet je 10 rechten van gehandicapten En hoe te vechten om vervuld te worden. Heb je interessant geleken?

Meer artikelen