grados de incapacidad

Graden van handicap en zijn kenmerken

Oct 17, 2023Álvaro Poveda

Onvermogen verwijst naar Lichamelijke, mentale of emotionele beperking die voorkomt dat een persoon taken of activiteiten uitvoert die in het dagelijks leven normaal of noodzakelijk worden geacht. Het kan tijdelijk of permanent, gedeeltelijk of totaal zijn en kan worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen, zoals verwondingen, ziekten, medische aandoeningen of aangeboren handicaps. Een handicap kan van invloed zijn op mobiliteit, communicatie, cognitie of het vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Overheidswetten en beleidsregels behandelen vaak de bescherming van rechten en inclusie van mensen met een handicap, het bevorderen van toegankelijkheid en gelijke kansen. In dit artikel zullen we het hebben over de verschillende graden van handicap. Blijf lezen als je geïnteresseerd bent.

Graden van handicap

De graden van handicap Ze verwijzen naar het niveau of de mate van beperking die een persoon ervaart op basis van zijn medische of handicapstoestand. Deze graden kunnen variëren afhankelijk van het evaluatie- en classificatiesysteem dat in elk land of rechtsgebied wordt gebruikt, maar over het algemeen kunnen ze worden verdeeld in drie hoofdcategorieën:

Gedeeltelijke handicap

De Gedeeltelijke handicap Het verwijst naar een aandoening waarin een persoon beperkingen ervaart in zijn vermogen om bepaalde activiteiten of taken uit te voeren, maar Het behoudt nog steeds het vermogen om vele andere activiteiten uit te voeren onafhankelijk. Deze beperkingen kunnen tijdelijk of permanent zijn en kunnen het gevolg zijn van verschillende oorzaken, zoals verwondingen, ziekten of handicaps.

Een voorbeeld van Gedeeltelijke handicap Het kan iemand zijn die een letsel heeft opgelopen in een ledemaat en als gevolg daarvan moeite heeft om intense fysieke activiteiten te lopen of intensief te doen, maar nog steeds U kunt dagelijkse taken uitvoeren, zoals aankleden, eten of werken Zonder veel moeite op een bureau.

In veel gevallen kunnen mensen profiteren van revalidatietherapieën, hulpmiddelen of aanpassingen in hun omgeving om hun kwaliteit van leven en functionele capaciteit te verbeteren in specifieke gebieden die door beperking worden getroffen.

graden van handicap

Totaal onvermogen

De Totaal onvermogen Het verwijst naar een aandoening waarin een persoon geconfronteerd wordt met aanzienlijke of ernstige beperkingen in zijn vermogen om normale dagelijkse levensactiviteiten uit te voeren, waaronder basistaken zoals persoonlijke verzorging, mobiliteit, communicatie of werk. In geval van totale handicap, meestal de persoon grotendeels afhankelijk van de hulp van anderen of ondersteunen apparaten om deze activiteiten uit te voeren.

Voorbeelden van Totaal onvermogen Ze kunnen de Totaal verlies van mobiliteit Vanwege een ruggenmergletsel, het totale onvermogen om te communiceren vanwege een gevorderde neurologische ziekte of het totale onvermogen om basis zelfzorgtaken uit te voeren als gevolg van ernstige cognitieve handicap.

Mensen met deze mate van handicap vaak Ze vereisen constante zorg voor zorgverleners, therapeuten en gezondheidswerkers, evenals aanpassingen in uw omgeving om uw kwaliteit van leven te verbeteren en hen de nodige ondersteuning te bieden. De totale handicap kan permanent of tijdelijk zijn, afhankelijk van de onderliggende oorzaak en de kansen op herstel.

Permanent onvermogen

De Permanent onvermogen verwijst naar een medische aandoening of handicap die wordt overwogen onomkeerbaar en blijvend na verloop van tijd. Met andere woorden, het is een beperking die naar verwachting voor onbepaalde tijd of voor een langere periode zal blijven bestaan ​​en die niet naar verwachting de tijd of medische behandeling zal verbeteren.

De Permanent onvermogen Het kan verschillende gebieden van het leven van een persoon beïnvloeden, zoals mobiliteit, communicatie, cognitie, fysieke of emotionele functie, en kan een aanzienlijke impact hebben op hun vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren en hun autonomie te behouden.

Mensen met permanente handicap moeten vaak nodig zijn Aanpassingen in uw omgeving, ondersteunen apparaten en, in sommige gevallen, constante zorgverleners of gezondheidswerkers om hen te helpen onafhankelijk te leven en hun kwaliteit van leven te verbeteren. De bepaling van permanente handicap is in het algemeen gebaseerd op medische evaluaties en specifieke criteria die zijn vastgesteld door overheidsinstanties of verzekeringsmaatschappijen voor voordelen en hulpdoeleinden.

Nu weet je wat meer over het verschillende graden van handicap. Is deze informatie nuttig geweest?

 

 

Meer artikelen