puntos de fibromialgia

Meest pijnlijke punten van fibromyalgie | Wat u moet weten

Sep 27, 2023Álvaro Poveda

De Fibromyalgie Het is een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door Gegeneraliseerde musculoskeletale pijn En Gevoeligheid op specifieke lichaamspunten. De symptomen zijn onder meer vermoeidheid, slaapstoornissen, ochtendstijfheid en concentraties, wat vaak "cerebrale mist" wordt genoemd. Hoewel de exacte oorzaak niet volledig wordt begrepen, wordt aangenomen dat het een versterking van hersenpijn en een abnormale reactie op stress inhoudt. Ze worden meestal gegeven Fibromyalgia -punten waar pijnen geconcentreerd zijn.

Het is een complexe aandoening heeft voornamelijk gevolgen voor vrouwen, hoewel het ook mannen kan beïnvloeden. Fysieke afwijkingen kunnen niet worden gedetecteerd in conventionele medische examens, waardoor uw diagnose een uitdaging is. De behandeling omvat meestal een combinatie van pijn, fysieke en ergotherapie, evenals strategieën voor stressbeheer en veranderingen in levensstijl.

Fibromyalgie kan een significante impact hebben op de kwaliteit van leven van degenen die er last van hebben, omdat de symptomen kunnen verzwakken. Medische en psychologische ondersteuning is essentieel om mensen te helpen deze chronische ziekte te beheren.

Meest voorkomende fibromyalgie pijnpunten

De meest voorkomende pijnpunten in fibromyalgie staan ​​bekend als "trigger points" of "tenderpunten". Deze punten zijn specifieke delen van het lichaam die gevoelig zijn voor aanraking en meestal pijnlijk zijn wanneer ze worden geperst. Hoewel niet alle fibromyalgie -patiënten al deze pijnpunten ervaren, zijn de meest voorkomende: de meest voorkomende:

1. Schouders: Punten van pijn in de deltoïde spieren, nabij de bovenkant van de armen.

2. Nek: Punten op de voorkant en achterste van de nek.

3. Rug: Punten aan de boven- en onderrug.

4. Borst: Punten in het borstbeengebied en de ribben.

5. Ellebogen: Punten van pijn in de ellebogen, specifiek in de extensorspieren.

6. Heupen: Punten aan de buitenkant van de heupen.

7. Knieën: Punten op de achterkant van de knieën.

8. Zitvlak: Punten in de billen.

9. Dijen: Punten in de dijen.

10. Benen: Punten aan de bovenkant van de benen, nabij de knie.

Het is belangrijk op te merken dat het een complexe ziekte is en Fibromyalgia -punten Ze kunnen van de ene persoon tot de andere variëren. De diagnose is gebaseerd op een combinatie van symptomen, inclusief de aanwezigheid van pijnpunten, en niet alleen op de identificatie van deze punten.

Fibromyalgia -punten

Hoe verschijnt fibromyalgie?

Fibromyalgie is een chronische ziekte en het uiterlijk ervan is niet gerelateerd aan een unieke en duidelijke oorzaak. In plaats daarvan wordt aangenomen dat het het resultaat is van een combinatie van factoren die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Sommige van deze factoren zijn:

1. Genetische aanleg: Er zijn aanwijzingen dat fibromyalgie een genetische component kan hebben, wat betekent dat er een grotere kans is om het te ontwikkelen als u familieleden hebt met de ziekte.

2. Triggers of triggers: Fysieke of emotionele gebeurtenissen, zoals een blessure, chirurgie, infectie of significante stress, worden vaak geassocieerd met het uiterlijk van fibromyalgie. Deze triggers kunnen symptomen veroorzaken of verergeren bij mensen die een genetische aanleg hebben.

3. Disfunctie in pijnregulering: Fibromyalgie wordt gekenmerkt door abnormale gevoeligheid voor pijn. Er wordt aangenomen dat er een wijziging is in de manier waarop de hersenen en het centrale zenuwstelsel processen en pijnsignalen verzenden, wat leidt tot een versterkte perceptie van pijn in het hele lichaam.

4. Hormonale en neurochemische factoren: Veranderingen in niveaus van bepaalde chemische stoffen in de hersenen, zoals serotonine en dopamine, kunnen betrokken zijn bij het uiterlijk en de ernst van fibromyalgie.

5. Omgevingsfactoren: Omgevingsfactoren, zoals klimaat, blootstelling aan gifstoffen en levensstijl, kunnen het uiterlijk en de ernst van de symptomen van fibromyalgie beïnvloeden.

Samenvattend is fibromyalgie een complexe en multifactoriële ziekte, en het uiterlijk ervan is gerelateerd aan een combinatie van genetische, omgevings- en triggerfactoren die van de ene persoon op de andere kunnen variëren. Het exacte begrip van de oorzaak ervan is nog niet volledig gedefinieerd, waardoor de diagnose en behandeling een uitdaging is.

Fibromyalgia -punten

Hoe zijn fibromyalgie -punten?

De "Points of Pain" of "Trigger Points" in fibromyalgie Ze worden niet direct behandeld als individuele entiteiten, omdat ze slechts een kenmerk zijn van deze ziekte. Aan de andere kant richt de behandeling van fibromyalgie zich op het algemene beheer van symptomen en de verbetering van de kwaliteit van leven van de getroffen persoon. Sommige behandelingsstrategieën die kunnen helpen Verlicht pijnpunten en andere symptomen van fibromyalgie erbij betrekken:

1. Medicijn: Medicijnen kunnen worden voorgeschreven om pijn te verminderen, de slaap te verbeteren en andere symptomen te beheersen. Dit kunnen analgetica, antidepressiva, spierevel relaxanten en medicijnen omvatten om de slaap te verbeteren.


2. Fysiotherapie: Fysiotherapie en ergotherapie kunnen nuttig zijn om de spierfunctie te verbeteren en de stijfheid te verminderen. Lage impactoefeningen, zoals zwemmen of yoga, kunnen ook nuttig zijn.

3. Regelmatige oefening: Het onderhouden van een zacht en regelmatig trainingsprogramma kan de pijn verminderen en de fysieke functie verbeteren. Het is belangrijk om geleidelijk te beginnen en de oefening aan te passen aan individuele capaciteiten.

4. Cognitieve gedragstherapie (TCC): TCC kan mensen met fibromyalgie helpen strategieën te ontwikkelen om stress, pijn en de slaapkwaliteit te verbeteren.

5. Onderwijs: Inzicht in fibromyalgie en leren omgaan is cruciaal. Onderwijs over ziekten kan mensen helpen een actieve rol te spelen in hun eigen zorg.

6. Emotionele steun: Het hebben van de steun van vrienden, familie of steungroepen kan essentieel zijn om met fibromyalgie om te gaan, omdat deze ziekte een aanzienlijke impact kan hebben op emotionele putten.

7. Multidisciplinaire behandeling: Veel mensen met fibromyalgie profiteren van een multidisciplinaire behandelingsbenadering waarbij artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen en andere gezondheidswerkers betrokken zijn.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de behandeling van fibromyalgie geïndividualiseerd is en wat voor een persoon werkt, misschien niet hetzelfde werkt voor een ander. Het beheer van de ziekte is meestal op de lange termijn en is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven en functionaliteit van degenen die er last van hebben. Daarom is het essentieel om in nauwe samenwerking met een medisch team te werken om de beste behandelingsstrategieën voor elk geval te vinden.

 

Meer artikelen