tipo de discapacidad

Soorten handicap | Ken ze

Oct 04, 2023Álvaro Poveda

Een handicap is een fysieke, mentale of sensorische toestand die het vermogen van een persoon beperkt om dagelijkse activiteiten uit te voeren conventioneel. Het kan gedurende het hele leven aangeboren zijn of worden verkregen vanwege ziekten, verwondingen of genetische factoren. De handicap variëren in de zwaartekracht en kunnen van invloed zijn op mobiliteit, communicatie, cognitie, zicht, oor en andere aspecten. Het is belangrijk om te benadrukken dat een handicap een persoon niet definiëren, en veel personen met een handicap kunnen het volledige leven brengen en aanzienlijk bijdragen aan de samenleving met de juiste ondersteuning en inclusie. In dit bericht zullen we praten over de Soorten handicap En we zullen commentaar geven. Blijf lezen als je geïnteresseerd bent.

 

Welke soorten handicaps bestaan ​​er?

 

Er zijn er meerdere Soorten handicap, die kan worden geclassificeerd volgens de getroffen gebieden. Hier is een korte uitleg van enkele van de meest voorkomende typen:



1. Lichamelijke handicap

Impliceren beperkingen in mobiliteit of fysieke functie Vanwege aandoeningen zoals verlamming, amputaties, ruggenmergletsels of neuromusculaire ziekten. Mensen met lichamelijke handicaps gebruiken vaak rolstoelen, prothesen of andere hulpmiddelen.



2. Zintuiglijke handicap

Inclusief de Verlies van visie (blindheid) en de Gehoorverlies (doofheid). Mensen met zintuiglijke handicaps kunnen afhangen van visuele, auditieve of tactiele hulpmiddelen, zoals begeleidingshonden, hoofdtelefoons of braille -lezing.



3. Cognitieve handicap

Verwijst naar Beperkingen in cognitieve en mentale vaardigheden, zoals mentale retardatie, autistische spectrumstoornis (ASS) of leerstoornissen. Deze voorwaarden kunnen van invloed zijn op het vermogen om dagelijkse taken te leren, te communiceren en uit te voeren.



4. Ontwikkelingsstoornissen

Inclusief voorwaarden zoals FAKKEL, Hij Down syndroom en andere ontwikkelingsstoornissen die de groei en ontwikkeling van het individu beïnvloeden. Deze handicaps worden vaak gemanifesteerd uit de kindertijd en vereisen gespecialiseerde ondersteuning.

Type handicap


5. Psychosociale handicap

Het is een soort handicap dat omvat Geestelijke gezondheidsstoornissen zoals de depressie, de spanning, Hij bipolaire stoornis en de schizofrenie. Deze aandoeningen kunnen de emotionele gezondheid en het sociale functioneren van een persoon beïnvloeden.



6. Onzichtbare handicap

Sommige handicaps zijn niet zichtbaar voor het blote oog, zoals Chronische ziekten, Hij Chronisch vermoeidheidssyndroom of de neurologische aandoeningen. Deze handicaps kunnen moeilijk te diagnosticeren zijn en vereisen vaak begrip en ondersteuning van de samenleving.



7. Verworven handicap

Het kan op elk moment in het leven optreden vanwege letsel, ziekten of ongelukken, zoals een traumatisch hersenletsel, een beroerte of ledemaatverlies.



8. Intellectuele handicap

Impliceren Beperkingen in het algemene intellectuele capaciteit, die de leercapaciteit en aanpassing aan dagelijkse situaties kunnen beïnvloeden. Het wordt vaak gediagnosticeerd in de kindertijd en vereist educatieve en sociale ondersteuning.

Elk Type handicap Het biedt unieke uitdagingen, maar het is belangrijk om te onthouden dat mensen met een handicap een volledig en succesvol leven kunnen leiden wanneer de juiste ondersteuning wordt gegeven en inclusie in de samenleving wordt aangemoedigd.

Meer artikelen