¿Qué tomar para fortalecer músculos y articulaciones?

Wat te nemen om spieren en gewrichten te versterken?

Sep 18, 2023Álvaro Poveda

Bij het verbeteren van de mobiliteit en het versterken van de gebieden van het lichaam dat in afhankelijke mensen wordt getroffen, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde aspecten. Of het nu voedsel is om in te nemen of te oefenen om uit te voeren, het is essentieel om te weten Wat te nemen om spieren en gewrichten te versterken. Blijf dit artikel lezen als u hier meer over wilt weten.

Hoe spieren en gewrichten versterken?

Versterk spieren en gewrichten Het is belangrijk om een ​​gezond en functioneel lichaam te behouden. Hier zijn enkele aanbevelingen over waar u rekening mee kunt houden om dit doel te bereiken:



1. uitgebalanceerd dieet


- Zorg ervoor dat Consumeer een uitgebalanceerd dieet Rijk aan magere eiwitten, complexe koolhydraten, gezonde vetten, vitamines en mineralen.
- de Eiwitten Ze zijn essentieel voor spierherstel en groei.



2. Voedingssupplementen


- Poedereiwit: Eiwitshakes kunnen helpen de eiwitinname te vergroten, vooral als u moeite hebt om voldoende eiwit uit voedselbronnen te verkrijgen.
- Collageen: Collageen is een eiwit dat deel uitmaakt van verbindingsweefsels en kan helpen de gewrichten en de huid te versterken.



3. Vitamines en mineralen


- Calcium en vitamine D: Ze zijn essentieel voor de gezondheid van botten en gewrichten. U kunt ze door voedsel krijgen zoals zuivelproducten, blootstelling aan vissen en zon voor vitamine D.
- Magnesium: Het draagt ​​bij aan de normale werking van de spieren en kan worden gevonden in noten, zaden en groenten van groene bladeren.



4. Omega-3


- Omega-3-vetzuren, die worden aangetroffen in vette vissen zoals zalm, zijn Gunstig voor gezamenlijke gezondheid en hebben ontstekingsremmende eigenschappen.



5. Glucosamine en condroitine


- Deze supplementen zijn gebruikt om de gezamenlijke gezondheids- en ontstekingsreductie te behouden. Raadpleeg een zorgverlener voordat u deze neemt.



6. Hydratatie

Op het moment van weten Wat te nemen om spieren en gewrichten te versterken, de juiste hydratatie is erg belangrijk.


- Bebe voldoende water om gehydrateerde weefsels te behouden, inclusief spieren en gewrichten.


7. Oefening


- Regelmatige oefening, inclusief kracht- en weerstandsoefeningen, is essentieel voor Versterk spieren en gewrichten. Werk samen met een coach of fysiotherapeut voor een adequaat trainingsprogramma.



8. Rust en herstel


- Hij juiste rust Het is essentieel om spieren en gewrichten te laten repareren en versterkt. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt en overweeg ontspanningstechnieken.



9. Raadpleeg een gezondheidsster


- Als u specifieke problemen hebt met uw spieren of gewrichten, zoals medisch letsel of aandoeningen, raadpleeg dan een arts, fysiotherapeut of voedingsdeskundige om gepersonaliseerde begeleiding te verkrijgen.

Vergeet niet dat elke persoon anders is, dus het is belangrijk om uw aanpak aan te passen aan uw individuele behoeften en doelen. Bovendien is het, voordat u met een supplement- of oefenprogramma wordt gestart, raadzaam om een ​​zorgverlener te raadplegen om ervoor te zorgen dat deze veilig en voldoende voor u is.

 Wat te nemen om spieren en gewrichten te versterken

Welke voedingsmiddelen om spieren en gewrichten te versterken?

Het consumeren van een uitgebalanceerd en voedingsdieet is essentieel om spieren en gewrichten te versterken. Hier heb je een lijst met voedingsmiddelen die gunstig kunnen zijn om spieren en gewrichtsgezondheid te bevorderen:



1. Magras -eiwitten:


- Skinloze kip
- Kalkoen
- Vis (zalm, tonijn, forel)
- Tofu
- Eieren (vooral blanken)
- peulvruchten (kikkererwten, linzen, bonen)



2. Samenvatting van vet: vet:


- Griekse yoghurt
- Samenvattende melk
- Hüttenkäse
- Ricotta -kaas



3. Noten en zaden:


- amandelen
- walnoten
- Chia -zaden
- linnen zaden
- zonnebloempitten



4. Vis rijk aan omega-3-vetzuren:


- Zalm
- Caballa
- Sardines
- Trucha



5. Groene bladgroenten:


- Spinazie
- Boerenkool
- Snijbiet
- Broccoli



6. Fruit rijk aan antioxidanten en vitamine C:


- sinaasappels
- Aardbeien
- Kiwis
- Mangos
- Ananas


7. Gezonde vetten:


- extra olijfolie van maagdelijke
- Avocados
- walnoten
- Chia -zaden



8. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium en vitamine D:


- Versterkte zuivelproducten met vitamine D
- ingeblikte zalm met eetbare botten
- Tofu met toegevoegd calcium
- amandelen



9. Voedingsmiddelen rijk aan magnesium:


- amandelen
- Spinazie
- bonen
- Havermout
- Quinoa



10. Eiwitten van plantaardige oorsprong:


- Tofu
- Tempeh
- Seitan
- peulvruchten



11. Anti -inflammatoire oliën:


- Visolie (rijk aan omega-3)
- Linaza -olie
- Notenolie

Onthoud dat hydratatie ook belangrijk is voor Bewaar gesmeerde gewrichten, dus zorg ervoor dat je de hele dag door genoeg water drinkt. Bovendien is het essentieel om een ​​evenwicht te behouden tussen calorie -inname en energieverbruik als u de spieren probeert te versterken; Overtollige calorieën kunnen leiden tot ongewenste gewichtstoename. Raadpleeg een zorgverlener of een voedingsdeskundige om een ​​dieet te ontwerpen dat geschikt is voor uw specifieke behoeften en doelstellingen.

Nu weet je Wat te nemen om spieren en gewrichten te versterken. Wat vind je van dit allemaal?

chatgp

Meer artikelen