Frequente vragen

Wat zijn de levertijden?

We kunnen maximaal twee dagen duren om de bestelling voor te bereiden. Eenmaal verzonden, hangt de verzendtijd af van het type producten:

  • Voor grote producten Zoals bedden, verzendtijd is 4 tot 7 dagen werken.
  • Voor de rest van Kleine pakketproducten Verzendtijd is 1 tot 2 dagen werken.

Upload de merchandise naar huis?

We garanderen de klim naar het huis van de bedden. De rest van de producten worden geleverd op straatniveau, dat wil zeggen dat de vervoerder niet de verplichting heeft om ze naar het huis te uploaden.

Hebben ze een assemblageservice?

We hebben inderdaad een montageservice die u kunt inhuren tijdens het bestellen. Het heeft een kostprijs van € 98 per gemonteerde product en u kunt het op het tabblad Product selecteren voordat u het aan de inkoopkar toevoegt.

Is montage eenvoudig?

Over het algemeen is de assemblage van de producten heel eenvoudig en heeft u een handleiding.

Hoe kan ik de levering coördineren met de vervoerder?

We werken met de beste dragers voor ons producttype. Zodra de bestelling is verzonden, ontvangt u een monitoringverbinding waarmee u kunt zien wanneer ze gaan leveren. Indien mogelijk zal de vervoerder een geschatte leverdatum verstrekken.

Wat is het retourbeleid?

Je hebt maximaal 30 dagen om de producten zonder kosten terug te geven. U moet de producten echter in dezelfde omstandigheden retourneren die u hebt ontvangen en zonder te worden gebruikt. Sommige producten laten geen rendementen toe omdat ze als hygiënische producten worden beschouwd. Controleer ons retourbeleid voor meer informatie.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Als u de bestelling nog niet hebt ontvangen en u deze niet meer nodig hebt, neemt u contact met ons op om de bestelling te annuleren.

Wat moet ik doen als ik het onjuiste of defecte artikel ontvang?

Als er een probleem is met de bestelling, zie ons gewoon en wij bieden u een wijziging of retourneerden zonder kosten.

Welke garantie heeft de producto's?

Alle producten hebben drie jaar garantie.

Hebben ze technische service?

We hebben inderdaad technische service voor de producten van onze merken. Voor producten van de derde brand zullen we evalueren of onze technische service de incidentie de leiding kan nemen en indien nodig contact opneemt met de fabrikant.

Welke betaalmethoden hebben?

Bestellingen worden vooraf betaald met een creditcard, bankoverdracht, PayPal of het verdelen van betaling in drie keer zonder rente bij Sequra. U hebt ook de mogelijkheid om de betaling tot 12 maanden met Sequra te financieren.

Kunt u mij een verzegelde factuur sturen?

Por Supuesto, Contacta Con nuestro Servicio de Atención Al Client Para Solicitar la Factura Sellada.