Grados de Escaras | Lo que debes saber

Graden van SILS | Wat u moet weten

Dec 11, 2023Álvaro Poveda

Sils, ook bekend als drukzweren, zijn Huidletsels die zich ontwikkelen wanneer de Langdurige druk op de huid Onderbreekt de bloedstroom in een bepaald lichaamsgebied. Deze verwondingen komen meestal voor bij mensen die moeite hebben om te bewegen of die lange periodes in dezelfde positie doorbrengen, zoals degenen die in bed, in rolstoelen of in stoelen zijn gewikkeld.

Sils beginnen meestal zoals roodheid of irritatie van de huid in het getroffen gebieden na verloop van tijd kunnen ze zich ontwikkelen in open zweren, die pijnlijk en vatbaar kunnen zijn voor infecties. De meest gevoelige lichaamsgebieden om strips te ontwikkelen omvatten botprominenties, zoals het heiligbeen (onderrug), hakken, ellebogen, schouderbladen en de achterkant van het hoofd.

Voorkom de runs Het is belangrijk en wordt bereikt door frequente positieveranderingen, het gebruik van Anti -scave matrassen en kussens Specials om druk te verlichten en de huid schoon en droog te houden. Als iemand een Escara ontwikkelt, is het essentieel om medische aandacht te vragen om complicaties te voorkomen en voldoende genezing te bevorderen. De behandeling kan het gebruik van speciale dressings, antibiotica omvatten als er tekenen van infectie en andere maatregelen zijn om genezing te bevorderen en het herhalen van de schoten te voorkomen.

graden van schoten

Graden van schoten en hun kenmerken

SILS, ook bekend als drukzweren, worden in verschillende mate geclassificeerd op basis van de ernst van de laesie. Deze classificatie helpt gezondheidswerkers de juiste behandeling en het benodigde zorgniveau te bepalen. Vervolgens de graden van schoten Gewoon:



1. Grade 1: Erytheem (roodheid) van de huid.


In deze graad heeft de huid een rood gebied dat niet bleken wanneer de druk wordt uitgeoefend. Het kan pijnlijk of gevoelig zijn om aan te raken. Op dit punt is de blessure nog steeds Het beïnvloedt alleen de oppervlaktelagen van de huid.



2. Grade 2: Gedeeltelijke huidletsel.


Hierin graad van Escara, het letsel vordert verder dan roodheid en wordt een oppervlakkige pijnlijk gevormd. De huid kan erosie, ampullen of open zweren vertonen. De bovenste huidlaag (epidermis) en een deel van de onderliggende laag (dermis) kunnen worden beïnvloed. Deze zweren zijn pijnlijker en kunnen een hoger risico op infectie hebben.



3. Grade 3: Volledige huidlaesie.


Op dit punt strekt de drukzweer zich uit door de opperhuid en de dermis en bereikt de onderhuidse vetlaag. Er kan een zichtbare holte op de huid zijn en de laesie kan dieper zijn dan op het oppervlak.



4. Graad 4: Volledig letsel met grote schade.


In deze graad beïnvloedt de laesie alle huidlagen, evenals onderhuids weefsel en kan de spier-, bot- of aangrenzende structuren bereiken. Er kan een diepe holte in de huid zijn en een aanzienlijk risico op infectie en ernstige complicaties.

Naast deze graden van schotenSoms wordt een categorie genaamd "niet -classificeerbare runs" genoemd om drukzweren te beschrijven die speciale kenmerken hebben die hun classificatie in een van de vorige cijfers belemmeren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat preventie essentieel is bij het omgaan met het vlees. Hoe eerder, maatregelen worden gedetecteerd en genomen om de druk te verminderen en de huidverzorging te verbeteren, hoe beter de prognose van de patiënt zal zijn. Bovendien moet de behandeling van de dekken worden uitgevoerd door gezondheidswerkers, omdat ze specifieke procedures en zorg nodig hebben om genezing te bevorderen en complicaties te voorkomen.

Meer artikelen