auxiliares geriatricos

Wat helpen geriatrische assistenten ons?

Dec 04, 2023Álvaro Poveda

De Geriatrische assistenten Het zijn gezondheidswerkers die gespecialiseerd zijn in het bieden van zorg en Zorg voor senior of oudere mensen. Het hoofddoel is om oudere volwassenen te helpen hun kwaliteit van leven en goed te behouden, en om de uitdagingen van te gaan op een gezonde manier ouder worden en veilig.

Iets dat deze professionals kan helpen hun werk te faciliteren, is om het beste te hebben Geriatrische producten.

Wat doen geriatrische assistenten?

De verantwoordelijkheden van Geriatrische assistenten Ze kunnen variëren volgens het milieu waarin ze werken, waaronder huizen van ouderen, ziekenhuizen, langdurige zorgcentra of in het huis van oudere volwassenen zelf. Sommige van uw gemeenschappelijke taken kunnen zijn:

  1. Help bij dagelijkse activiteiten van het leven (AVD), hoe te baden, te kleden, te eten en te mobiliseren.
  2. Beheer medicijnen Volgens medische indicaties.
  3. Bewaak vitale borden en gezondheidstoestand van patiënten.
  4. Voorzien Emotionele en sociale steun voor oudere volwassenen, inclusief het bedrijf en het gesprek.
  5. Help in de Planning en bereiding van maaltijden voedzaam
  6. Samenwerken in de revalidatie en fysiotherapie.
  7. Taken uitvoeren van Hogar -schoonmaak en onderhoud of de instelling.
  8. Observeer en meld elke wijziging in de gezondheid of het gedrag van patiënten tot gezondheidswerkers.

De Geriatrische assistenten Ze moeten worden getraind om kwaliteitsvolle zorg te bieden aan ouderen en vaak training krijgen in geriatrische zorg, eerste hulp en andere aspecten met betrekking tot veroudering en gezondheid. Het is ook belangrijk dat ze begripvol zijn, patiënten en empathie hebben voor de behoeften van oudere volwassenen, omdat deze populatie vaak voor fysieke en emotionele uitdagingen wordt geconfronteerd als gevolg van veroudering.

Geriatrische assistenten

Wat moet je bestuderen om een ​​geriatrische hulp te zijn?

Voor Word geriatrische assistent, het is over het algemeen nodig om een ​​specifieke training in te voltooien geriatrische zorg of hulp voor ouderen. De trainingsvereisten kunnen variëren volgens het land en de onderwijsinstelling, maar dan geef ik u een algemene beschrijving van de typische stappen die u moet volgen om een ​​geriatrische assistent te worden:

  1. Voortgezet onderwijs: In de meeste gevallen moet u ten minste één secundair onderwijsdiploma of een equivalente titel hebben om uw training als geriatrische assistent te starten.

  2. Trainingsprogramma: Je moet een trainingsprogramma voltooien geriatrische zorg of Hulp voor ouderen. Deze programma's kunnen worden aangeboden op technische scholen, gemeenschapsscholen of professionele trainingsinstellingen. De duur van het programma kan variëren, maar duurt meestal tussen enkele maanden en een jaar.

  3. Programma -inhoud: tijdens de training leert u over verschillende problemen met betrekking tot de aandacht voor ouderen, waaronder:

    • Basic verpleegkundige zorg, zoals het nemen van vitale tekenen en het beheren van medicijnen.
    • Help bij dagelijkse activiteiten (AVD), hoe te baden, te kleden en te eten.
    • Communicatie en emotionele steun voor oudere volwassenen.
    • Veiligheid en preventie van ongevallen in de zorg voor ouderen.
    • Ethiek en rechten van patiënten.
    • Basisconcepten van de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen met betrekking tot veroudering.
    • Hygiëne en schoonmaakpraktijken in de zorg voor ouderen.
    • EHBO en cardiopulmonale reanimatie (CPR).
  4. Klinische praktijken: Veel trainingsprogramma's bevatten een praktisch onderdeel waarin U werkt in de zorg voor ouderen onder toezicht. Deze praktijken geven je praktische ervaring in de zorg voor oudere volwassenen en zullen je helpen toe te passen wat je in de klas hebt geleerd.

  5. Certificering: Op sommige plaatsen kunt u ervoor kiezen om een Certificering als geriatrische assistent Na het succesvol voltooien van uw trainingsprogramma en het uitgaven van een examen. Certificering kan optioneel of vereist zijn volgens lokale voorschriften.

Het is belangrijk om de specifieke trainings- en certificeringseisen in uw geografische gebied te onderzoeken, omdat ze kunnen variëren. Bovendien zijn continue training en professionele ontwikkeling essentieel om op de hoogte te blijven op het gebied van geriatrische zorg en de best mogelijke aandacht te bieden voor ouderen.

Meer artikelen