escaras en ancianos

Schubben in ouderen | Wat zijn ze en hoe ze te behandelen?

De runs, ook bekend als drukzweren of drukzwijningHet zijn huidlaesies en onderliggende weefsels veroorzaakt door aanhoudende druk of wrijving in delen van het lichaam die onderhevig zijn aan constante druk. In het algemeen, Ze ontwikkelen zich in mensen die een beperkte mobiliteit hebben en die blijven zitten of gewend blijven voor langdurige periodes zonder regelmatig van positie te veranderen. Om deze reden, de Schubben bij ouderen

Ze verschijnen meestal in gebieden van het lichaam met botprominenties, zoals coxis, hakken, schouderbladen, ellebogen en oren. Langdurige druk op deze punten kan de bloedstroom naar huid en weefsels eronder verminderen, wat kan leiden tot de vorming van een zweer. In aanvulling op Druk, wrijving en vocht kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van vlees.

Ze kunnen variëren in zwaartekracht, van oppervlaktehuidlaesies tot diepe zweren die spieren en botten beïnvloeden. Ze kunnen pijnlijk, moeilijk te genezen zijn en het risico op infectie te vergroten. Mensen met beperkte mobiliteit, zoals mensen die beperkt zijn in bed of rolstoel, oudere volwassenen en mensen met chronische medische aandoeningen hebben een Een groter risico op het ontwikkelen van runs. Preventie is essentieel en er moeten maatregelen worden genomen om de druk in de buikligging te verlichten en de huid schoon en droog te houden. Als een escara wordt vermoed of gedetecteerd, is het belangrijk om voldoende medische aandacht te vragen voor evaluatie en behandeling.

Schubben bij ouderen

Hoe Skishaes te behandelen?

Hij Behandeling van SILS Het hangt af van de ernst van de zweer en de algemene medische toestand van de patiënt. Over het algemeen is het doel van de behandeling om de druk op het getroffen gebied te verlichten, Bevorder huidgenezing En Infectie voorkomen. Hier zijn enkele veel voorkomende maatregelen die kunnen worden genomen om het vlees te behandelen:

  1. Druk verlichten: Het is belangrijk om de druk op het getroffen gebied te verlichten om een ​​betere bloedcirculatie mogelijk te maken en genezing te bevorderen. Dit kan regelmatig van positie veranderen, met behulp van speciale matrassen of kussens die de druk in getroffen gebieden verminderen en wrijving en huidvocht voorkomen.
  2. Reinigen en verzorgen van de huid: Het handhaven van een schone en droge huid is essentieel om infecties te voorkomen en genezing te bevorderen. De huid moet voorzichtig worden gereinigd met warm water en een zachte zeep, waardoor het krachtig wrijft. Crèmes of lotions die door een gezondheidsster worden aanbevolen, kunnen worden toegepast om de huid gehydrateerd en beschermd te houden.
  3. Veranderingen in voedsel: Een evenwichtig en voldoende dieet in eiwitten, vitamines en mineralen kan helpen de genezing van de scheuren te bevorderen. Een diëtist of een gezondheidsster kan specifieke voedingsrichtlijnen bieden op basis van de behoeften van de patiënt.
  4. Actuele behandelingen: In sommige gevallen kunnen crèmes of actuele zalven worden toegepast, zoals hydrocortisoncrèmes of producten die geld bevatten, om huidgenezing te bevorderen. U moet echter altijd de oriëntatie van een zorgverlener volgen voordat u een actueel product gebruikt.
  5. Lucht- of watertherapie: In sommige situaties kan lucht- of watertherapie worden gebruikt om de genezing van het vlees schoon te maken en te stimuleren. Deze behandelingen worden meestal uitgevoerd in een medische omgeving en vereisen het toezicht van een gezondheidsster.
  6. Antibiotica: Als een infectie wordt vermoed of bevestigd, kunnen antibiotica worden voorgeschreven om deze te behandelen.

 

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de Behandeling van SILS Het moet worden geïndividualiseerd en onder toezicht van een gezondheidsster, als arts of een wondzorgspecialist. In meer ernstige gevallen kunnen meer geavanceerde medische procedures vereist zijn, zoals necrotisch weefseldebride, Negatieve druktherapie of huidtransplantaties. Preventie is de beste strategie bij het omgaan met de downs, dus het is belangrijk om maatregelen te nemen om hun uiterlijk te voorkomen, vooral bij mensen met beperkte mobiliteit of risico.

Heeft u bij ouderen speciale behandeling nodig?

Ja de Schubben bij ouderen Ze vereisen een speciale behandelingsbenadering omdat oudere volwassenen een Meer fragiele huid En Minder genezende capaciteit vergeleken met jongere mensen. Bovendien hebben ouderen vaak extra risicofactoren, zoals beperkte mobiliteit, een afname van sensorische perceptie en chronische gezondheidsproblemen, die de preventie en het omgaan met de ambachten kunnen beïnvloeden.

 

Bij het omgaan met de Schubben bij ouderen, de volgende overwegingen moeten in aanmerking worden genomen:

  1. Preventie: Preventie is de sleutel in het omgaan met de downs bij oudere volwassenen. Er moeten maatregelen worden genomen om het uiterlijk van schoten te voorkomen, zoals ervoor zorgen dat de ouderen vaak van positie veranderen om van druk in de buikligging te verlichten, matrassen of speciale kussens te gebruiken om de druk te verminderen, de huid schoon en droog te houden en ervoor te zorgen dat dat Ouderen hebben een evenwichtig en adequaat dieet in eiwitten, vitamines en mineralen om huidgenezing te bevoordelen.
  2. Evaluatie en goed beheer: Als een escara wordt gedetecteerd bij een oude man, is het belangrijk om voldoende medische hulp te zoeken voor een goede evaluatie en management. Gezondheidswerkers, zoals artsen, verpleegkundigen of wondzorgspecialisten, kunnen de ernst van de zweer evalueren en de juiste behandelingsbenadering bepalen, waaronder veranderingen in de positie van de patiënt, het reinigen en de zorg voor de huid, gebruik van actuele producten, veranderingen in Voedsel en andere specifieke behandelingen volgens de klinische situatie van de patiënt.
  3. Uitgebreid management: In veel gevallen impliceert het omgaan met het oudere vlees een uitgebreide aanpak die niet alleen de zweer zelf aanpakt, maar ook andere risicofactoren en medische aandoeningen van de patiënt. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om problemen met mobiliteit, voeding, incontinentie, diabetes of andere medische aandoeningen aan te kunnen die de huidgenezing en het voorkomen van de opkomst van nieuwe vingers kunnen beïnvloeden.
  4. Medelevende zorg: Ouderen kunnen pijn, emotionele angst en verminderde kwaliteit van leven ervaren als gevolg van skises en andere gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om medelevende zorg te bieden en gericht op de persoon, rekening houdend met de fysieke, emotionele en psychosociale behoeften van de patiënt.

 

Kortom, de behandeling van Schubben bij ouderen Het vereist een gespecialiseerde en medelevende aanpak die risicofactoren en medische aandoeningen van de gevorderde leeftijd aanpakt. De Preventie, evaluatie en adequaat beheer, uitgebreid management en medelevende zorg Het zijn belangrijke aspecten om rekening te houden met de behandeling van het vlees bij de populatie van oudere volwassenen. Overleg met gekwalificeerde gezondheidswerkers is essentieel voor een adequate en veilige aanpak bij het beheer van Schubben bij ouderen.